mandag den 4. april 2016

Mine forventninger til modul 9


På modulet håber jeg at lære noget om at bruge digitale medier og gadgets til:


LEG OG SJOV (OG UDVIKLING)


LÆRING OG UDVIKLING


Samt at kunne:



ARGUMENTERE PÆDAGOGISK FOR BRUGEN AF DIGITALE MEDIER I DAGTILBUD


3 kommentarer:

  1. Hvordan forestiller du dig, at du kan rammesætte børns "frie leg" med et kamera?

    Har du erfaring med Apps i så fald hvilke, og hvordan kan de bidrage til læring?

    Udarbejd et par eksempler på hvordan medier kan udfoldes i forhold til udvalgte dele fra læreplanstemaerne

    mvh
    Steen og Michal


    SvarSlet
    Svar
    1. Børn kan få mulighed for selv at "lege" med kameraet. Man kan rammesætte et tidsrum, hvor en børnegruppe får et kamera udleveret og så kan de gå på opdagelse i institutionen og tage billeder af det de har lyst til.

      I praksis har jeg brugt tegneprogrammer og youtube i børnehaven. Men privat har jeg brugt Ramasjang app'en som indeholder rigtig mange spil med fokus på læring. Der er fx mulighed for at øve tal og bogstaver med Hr. Skæg, dette henvender sig dog til større børn. Tegneprogrammer er også gode til hånd-øje koordination og finmotorik og hvis man spiller musik på youtube og børnene danser og bevæger sig, er der god mulighed for motorisk udvikling.

      Man kan fx i forhold til læreplanstemaet om natur, se på billeder af forskellige dyr og få forskellige informationer om dem - bagefter kan man så tage ud i naturen eller i zoo og se på dyrene i virkeligheden. I forhold til temaet om krop og bevægelse, findes der fx "gæt og grimasser" apps, hvor man skal bruge kroppen. Derudover kan man jo høre musik og danse og bevæge sig til det.
      Der er mange spil til sproglig udvikling, som fx Hr. Skæg eller bøger der bliver oplæst, mens man på skærmen kan se, hvad der bliver læst op.

      Slet
    2. Man kunne også klæde børnene ud som dyr og lave så film, så husker børnene måske bedre, fordi de selv har været en løve osv. Man kan lave små historier eller eventyr med børnene og filme og tage billeder og på denne måde udvikle børnenes narrative kompetencer. I det hele taget synes jeg medier er gode at bruge, for at give børnene ejerfornemmelser over et tema og måske forstørre deres engagement.

      Slet